Dobrý den
Jako cyklista jsem měl pád, při kterém jsem narazil do auta a sám se zranil. Pád jsem si zavinil sám. Při dechové zkoušce jsem nadýchal 0,15 a 0,14 promile (jedno pivo během dne, nehoda se stala večer). Při ošetřování v nemocnici při vystavování neschopenky jsem uvedl vliv alkoholu. Odběr krve na alkohol neproběhl. Policie mne na místě nevyslechla, pouze mně telefonicky kontaktovali v nemocnici.
Mám několik otázek:
- bude uvedený obsah alkoholu uveden jako příčina nehody nebo bude jako příčina uvedeno něco jiného, např. rychlá jízda
- jaký je možný postih v obou případech
- je možná nějaká obrana v případě trestu za alkohol
- jaký vliv má uvedení alkoholu na neschopence a je možné se bránit proti tomuto, popř. žádat opravu tohoto údaje
- jsem dlouhodobě v pracovní neschopnosti, upoután na lůžko, tzn. že nějakého jednání na úřadě se nemohu zúčastnit, dokonce zřejmě budou i problémy s přebíráním doporučených zásilek (nepřebírání je asi nejhorší možné řešení, to se budu snažit nějak vyřešit, i když česká pošta je v tomto směru dost neochotná ke spolupráci), ale dá se nemožnost účastnit se jednání využít ke zmaření nějakého jednání a promlčení
Děkuji za odpověď