Poziční světla - nesouhlas s policií

Poziční světla - nesouhlas s policií

Příspěvekod simip » 05 zář 2011 20:46

Dobrý den,
dnes v podvečer jsem v Praze jel přes dvě křižovatky (cca 500m) za policejní hlídkou a měl jsem rozsvícena přední LED světla pro denní svícení (homologovaná, i přes STK). Za druhým semaforem hlídka přede mnou zapnula majáček a proběhla standardní kontrola (dechu, dokladů - vše OK). Následně mi bylo oznámeno, že jsem jel jen s pozičními/obrysovými světly. To jsem rozporoval a poukázal na instalovaná světla pro denní svícení. Policisté si asi dvakrát nechali přepnout světla mezi denními a pozičními a následně mezi sebou se slovy "tak nevím" mi oznámili, že stále trvají na mém přestupku. To jsem opět odmítl a oni oznámili, že to půjde na magistrát. Pak sepsali zápis, že jsem podezřelý ze spáchání přestupku dle paragrafu XYZ o osvětlení vozu. Do zápisu jsem vyjádřil nesouhlas (viz výše) s tím, že pravděpodobně jde o omyl. Policista dává nějaký slib, nemusí mít zlý úmysl (?) ale může se také mýlit (identifikace světel ve zpětném zrcátku). Vzhledem k zásadě, že policie má (skoro) vždy pravdu, bych se chtěl zeptat na Váš názor nebo radu, jakou mám šanci uspět ve správním řízení, co mě čeká a jak dále postupovat. Děkuji za odpověď.
simip

Re: Poziční světla - nesouhlas s policií

Příspěvekod napdejv » 19 říj 2011 19:08

Byla v té době tma, šero, nebo denní světlo?

Vaše svítilny pro denní svícení mají na "skle" označení RL a homologační značku?
napdejv

Zpět na Ostatní