Postup policie

Postup policie

Příspěvekod Prochy20 » 16 lis 2010 05:47

Dobrý den, byl jsem zastaven Policií ČR z údajného projetí na červenou, na červenou jsem nejel ale čemu nerozumim je postup při kontrole...byl jsem zastaven, zastavil jsem, předložil jsem veškeré potřebné doklady, potom mě policie vyzvala k dechové zkoušce, podrobil jsem se, výsledek: 0,00 promile, pak jsem se zeptal co jsem provedl, byla mi položena otázka zda vim na jakou se jezdí barvu...řekl jsem že vim a že jestli myslí tu kžižovatku tak tam červená nebyla, oni na to že teda nesouhlasim a já ano nesouhlasim, pak mi bylo řečeno že si to teda vytáhnou z kamer a budou to řešit dál, řikám že nemám problém, nechali si papíry a sedli si do auta a tam něco dělali...pak mi byly vráceny doklady s tím že tak do týdne mi to přijde poštou, řekl jsem nashledanou a tim to skončilo. Nedali mi tedy podepsat vůbec nic, žádnej protokol nic jsem neviděl, jen mi vrátili papíry, můžou si mě teda někam předvolat aniž bych něco podepsal? Všude čtu že si při nesouhlasu s přestupkem řidiči podepisují nějáký protokol, kam se i uvádí důvod proč nesouhlasí? Jak to tedy je? Děkuji...
Prochy20

Re: Postup policie

Příspěvekod Admin » 18 lis 2010 20:27

Dobrý den,
postup je podivný a každopádně by s Vámi měli sepsat oznámení o přestupku na místě samém, kam se máte možnost vyjádřit.
Uvidíte, zda Vám bude něco doručeno, ale každopádně by to nebylo do týdne, tak rychle státní orgány nepracují. Možná policie neměla žádný "důkaz" a bylo to jen bububu. ;) Uvidíte ...
Přeji pěkný den, Admin :mini_podpis:

Podpoříte tuto poradnu v její další činnosti a rozvoji ???
Admin
Administrátor

Příspěvekod jiricekkucerojc » 25 čer 2011 14:16

Dobrý den,
něco podobného se mi stalo nedávno po přejetí železničního přejezdu v Kralupech. Po 200m mě zastavila hlídka PČR (4 policisti) a ta samá otázka. Ptal jsem se několikrát policajta, zda by mi ten můj přestupek mohl ukázat, neukázal stále papouškoval to samé "uznáváte vinu...", protože jsem si nebyl (a pořád skutečně nejsem) vědom, že bych se jakkoliv provinil a na červenou jsem nejel, sepsal se mnou policajt protokol, kde jsem se k celému průběhu vyjádřil. Teď jsem předvolán na MÚ do Kralup, tak tam volám abych si vyjasnil podrobnosti a pani z MÚ mi říkala ať se radši přiznám, že sice nemá žádný záznam (kamera ani foto), ale má svědectví 4 policajtů a to jí stačí k uznání viny a že já měl spolujezdce v autě ji nezajímá, že je určitě zaujatý. Je zajímavé jak přesně můžou policajti odhadnou, kde jsem stál a jak jsem projel ze vzdálenosti 200m a přitom ještě odchytávali neposlušné řidiče. A ještě jedna zajímavost, po zastavení u policajta jsem si všiml jak 2 z těch 4 policajtů se zvesela vybavovali, jeden dokonce zády ke sledovanému úseku 8( Teď hledám jaké jsou moje vyhlídky a názory na danou věc se dost rozchází 8(
Mohl bych touto cestou požádat o odborný názor? A případně o radu jak se obhájit, abych měl od nich pokoj. Předem děkuji.
jiricekkucerojc

Příspěvekod AxelFoley » 29 srp 2011 09:36

Dobrý den,
vyhlídky jsou nic moc (viz.: Proč má policie téměř "vždy" pravdu ?). Nicméně bez znalosti spisového materiálu, který má k dispozici správní orgán, Vám těžko někdo podá nějakou odbornou radu. Je potřeba se s tím seznámit, protože každý přestupek je odlišný a každý policista dokáže sepsat úřední záznamy odlišně ...
Pěkný den přeje moderátor fóra AxelFoley :mini_podpis:

Podpořte prosím tuto poradnu v její další činnosti a rozvoji, děkujeme.
AxelFoley
Moderátor fóra

Příspěvekod conrad » 24 lis 2011 20:21

V lednu t.r. jsem se vracel z Německa, v Českém středohoří byla mlha, na prázdné D8 směr Praha, mrzlo a byl sníh, žádný provoz ani v protisměru, jsem nechal rozsvícené přední mlhovky. Když mě předjel jediný vůz, ihned jsem mhlovky vypnul, abych neoslňoval. Byli to policisté, kteří mě zavedli na nejbližší čerpačku, sdělili porušení ustanovení o osvětlení vozidla, 15 minut lustrovali včetně lékarničky, udělili blokovou pokutu na místě 100 Kč a ujistili že žádné body nedostanu. Byl jsem zmrzlý a chtěl už do postele, tak jsem to akceptoval, podepsal, zaplatil a myslel si své.
Dnes, v listopadu, jsem si v rámci jiných výpisů na Czech Point nechal vyjet body, a byl překvapen, že nemám 0 ale 1 za výše uvedený přestupek dle §22/1l 200/1990 Sb.
Má smysl to nějak rozporovat?
conrad

Zpět na Ostatní