Dobry den opet prosim o radu.Zucastnil jsem se jednoho sezeni ohledne prestupku odmitnuti vysetreni na alkohol kde jsem navrhl predvolani svedku.Mohu k dalsimu sezeni zmocnit osobu ktera bude jednat za me?Toto jsem neucinil pri prvnim sezeni.Muzu jinou osobu zmocnit k druhemu jednani?Dekuji za odpoved.
zmocněnce si můžete zvolit po celou dobu správního řízení. Zmocněnec Vás poté zastupuje. Pokud však správní orgán i přes tuto skutečnost bude trvat na Vaší osobní účasti při dalším jednání, musíte se i tak na předvolání dostavit.
Dobrý den, jen bych ještě dodal, že zmocněnec se musí prokázat plnou mocí, pokud jej neuvedete přímo do protokolu osobně. Jinak nebude (a dle zákona nemůže být) jako zmocněnec správním orgánem akceptován.
Dobrý den, nevím, kde jste na toto slovní spojení v daném paragrafu došel a už vůbec nevím, jak by se dalo v této souvislosti využít. Nicméně pojem nevyvratitelná právní domněnka je definován např. zde: Pojem právní domněnka.
nejprve jsi měl poslat zástupce s plnou mocí a pak by tě vyzvali osobně. Pokud ses už vyjádřil k přestupku,tak možná další tvoje účast není (v případě zastoupení) nutná.