Podat odvolání tzv. odpor

Podat odvolání tzv. odpor

Příspěvekod GusCBF » 23 čer 2010 16:00

Dnes mi přišel od soudu trestní příkaz, (při kontrole 12.5. 2010 mi naměřili 2,10 promile alkoholu v krvi),
rozsudek zní na podmínku 18 měsíců a zákaz řízení také na 18 měsíců, finanční postih žádný.
Jelikož jsem řidič z povolání, je 18 měsíců neřízení docela likvidační, zaměstnavatel zatím místo neobsadil, ale i když
by mi řidičský průkaz po polovině vrátili, tak 9 měsíců čekat nebude,
má smysl podat odvolání tzv.odpor, a jít tak do hlavního líčení, kde se pokusit o snížení zákazu řízení, případně zrušení zákazu řízení, podmínka mi nevadí, jsem ochoten i zaplatit pokutu, případně vykonat veřejně prospěšné práce a atd.
řidičský průkaz vlastním vice jak 15 let, bez jediného přestupku,
jěště jednou podotýkám, že ostatní tresty, i třeba v max. výši, včetně např. 50000,- finančního postihu, no, ne že by mi nevadili, ale ..., ještě pro ilustraci plat mám cca.15000,-, takže 50000,- je pro mne docela dost, ale není to zdaleka takové, jako odebrání ŘP na 18 měsíců.
Dále uvádím,že jsem tělesně postižený, takže v případě ztráty zaměstnání, těžko budu schánět jiné,
Jedná se mi hlavně o to, abych nakonec nedostal ještě vyšší trest, včetně pokuty.
O přečinu rozhoduje soud v Českých Budějovicích.
Předem děkuji za odpověď
GusCBF

Re: Podat odvolání tzv. odpor

Příspěvekod Admin » 24 čer 2010 07:09

Dobrý den,
sice je tato poradna věnována přestupkům v dopravě, nikoli trestním věcem, ale tato otázka se objevuje celkem často, tak Vám na ni odpovím.
Mám obavu, že podáním odporu snížení trestu nedosáhnete. Jeho výše je, vzhledem k množství alkoholu, celkem nízká. Obava z vyššího trestu je zcela na místě, protože jak uvádí § 314g odst. 2 z.č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád):

"Byl-li podán proti trestnímu příkazu oprávněnou osobou ve lhůtě odpor, trestní příkaz se tím ruší a samosoudce nařídí ve věci hlavní líčení; při projednávání věci v hlavním líčení není samosoudce vázán právní kvalifikací ani druhem a výměrou trestu obsaženými v trestním příkazu. Jinak se trestní příkaz stane pravomocným a vykonatelným."

Tím je tedy dáno to, že Vám může trest snížit, či zvýšit. Můžete narazit na soudce, který Vám trest sníží, ale pochybuji o tom ...

Píšete o ostatních trestech ve výši např. 50.000 Kč - to jsou ale tresty z přestupkového zákona, tedy týkají se přestupků, nikoli trestného činu, který jste spáchal.
Přeji pěkný den, Admin :mini_podpis:

Podpoříte tuto poradnu v její další činnosti a rozvoji ???
Admin
Administrátor

Příspěvekod Ferda » 24 čer 2010 07:28

Zajímalo by mě, co vede profesionálního řidiče (kterého ŘP živí) k tomu, že sedne za volant s 2,1 promile ? To mi nějak hlava nebere ... :o Co to s váma proboha je ? Kde je nějaká profesionální hrdost a odpovědnost ? Onehdá nějaký člověk s ČESMADu v televizi uváděl, že profesionální řidiči jsou hvězdami na řidičském nebi. Tak ti nevím Karle ...
Když už jsem tu loudil odpovědi, tak jsem se odvděčil sponzoringem . Teda aspoň já ! A co Vy ?
Ferda
Sponzor poradny
Sponzor poradny

Re: Pro Ferdy

Příspěvekod tomula2526 » 11 črc 2010 21:33

Jak tak zacinam cist FERDO tak me napada jedna vec?Ty jsi nekdy v zivote neudelal nejakou chybu?Ja myslim ze urcite ano,ale to ty zde zamozrejme nenapises.
tomula2526

Příspěvekod Ferda » 12 črc 2010 05:53

No samozřejmě, že jsem nějakou tu chybu udělal, asi jako každý. Nezlob se ale na mě - sednout si za volant s 2,1 promile už není normální. Nehledě na to, že mě to živí. Myslím si, že to není chyba, ale velká blbost, aniž bych chtěl GusCBF nějak urazit. Nevím jak by ses tvářil, kdyby Ti někdo s 2,
1 promile zvalchoval auto s rodinou. Pokud to udělá nějaký mlaďoch, který má čerstvý řidičák a nemá ještě rozum, tak to je sice nepochopitelné, ale dobrá. Pokud to ale udělá profesionální řidič, tak už je to ne jenom nepochopitelné, ale přímo do nebe volající. Nebo si snad myslíš, že takové jednání je normální ... ?
Když už jsem tu loudil odpovědi, tak jsem se odvděčil sponzoringem . Teda aspoň já ! A co Vy ?
Ferda
Sponzor poradny
Sponzor poradny

Příspěvekod susanka1982 » 23 pro 2010 02:39

Já si myslím,že je tohle poradna. Nikoliv FERDŮV soud. Různí lidé pomocí internetu řeší i horší věci a činy,než jednoho týpka,co zde žádá o radu.
susanka1982

Zpět na Alkohol při řízení