Dnes mi přišel od soudu trestní příkaz, (při kontrole 12.5. 2010 mi naměřili 2,10 promile alkoholu v krvi),
rozsudek zní na podmínku 18 měsíců a zákaz řízení také na 18 měsíců, finanční postih žádný.
Jelikož jsem řidič z povolání, je 18 měsíců neřízení docela likvidační, zaměstnavatel zatím místo neobsadil, ale i když
by mi řidičský průkaz po polovině vrátili, tak 9 měsíců čekat nebude,
má smysl podat odvolání tzv.odpor, a jít tak do hlavního líčení, kde se pokusit o snížení zákazu řízení, případně zrušení zákazu řízení, podmínka mi nevadí, jsem ochoten i zaplatit pokutu, případně vykonat veřejně prospěšné práce a atd.
řidičský průkaz vlastním vice jak 15 let, bez jediného přestupku,
jěště jednou podotýkám, že ostatní tresty, i třeba v max. výši, včetně např. 50000,- finančního postihu, no, ne že by mi nevadili, ale ..., ještě pro ilustraci plat mám cca.15000,-, takže 50000,- je pro mne docela dost, ale není to zdaleka takové, jako odebrání ŘP na 18 měsíců.
Dále uvádím,že jsem tělesně postižený, takže v případě ztráty zaměstnání, těžko budu schánět jiné,
Jedná se mi hlavně o to, abych nakonec nedostal ještě vyšší trest, včetně pokuty.
O přečinu rozhoduje soud v Českých Budějovicích.
Předem děkuji za odpověď