rychlost firemním vozem osoubou blízkou

rychlost firemním vozem osoubou blízkou

Příspěvekod Bredova » 27 črc 2010 07:19

Dobrý den,
manžel je OSVČ a má svoje firemní vozidlo se kterým jsem jela já jeho manželka. Dotaz zní může manžel uvádět osobu blízkou nebo musí zdělit jméno když je to jeho firemní vůz.
Druhý dotaz došly mi dva přestupky na jedné výzvě , jedná se o méně než 20km v obci, překročení je cca o 4km rychleji od limitu( uvádějí na 50 možnost 63 a já jela 66), čeká mně jen pokuta, když bude manžel povinnen zdělit mé jméno nebo mě čeká něo horšího když se jedná o dva přestupky ve dvou dnech.
Třetí dotaz mám pochybnost že ta 50 tam svítila je tam běžně 70 a jezdím tam denně tak si dávám pozor , mám nějaké odvolání .

díky za odpověď
Bredova

Re: rychlost firemním vozem osoubou blízkou

Příspěvekod lukek » 27 črc 2010 19:50

Má zkušenost - jsem také OSVČ, byl jsem předvolán, v autě nebyl poznat řidič, použil jsem odvolání na osobu blízkou a celá věc byla ihned uzavřena - bez bodů a pokuty.

Jinak co se pokuty a bodů týče, za každý (Vámi zmíněný, překročení rychlosti do 20 km/h) přestupek jsou 2 trestné body, i když by to bylo jen o 5 km/h. Jediné co lze sloučit je pokuta - tedy zaplatíte například 1.000 Kč za 2 přestupky, ale dostanete 4 body.

Nejlépe nic nepřiznat :)
lukek

Re: rychlost firemním vozem osoubou blízkou

Příspěvekod Admin » 05 srp 2010 18:37

Dobrý den,
k předchozí odpovědi není co dodat. ;)
Snad jen k tomu dotazu zda svítila 50 nebo 70 - ve správním řízení by určitě byla možnost požadovat prokázání toho, jaký signál v danou dobu svítil. Předpoládám ale, že vzhledem k možnosti řešení na správní řízení nedojde. pohoda
Přeji pěkný den, Admin :mini_podpis:

Podpoříte tuto poradnu v její další činnosti a rozvoji ???
Admin
Administrátor

Zpět na Rychlosti