POMOC - potřebuji radu(alkohol)

POMOC - potřebuji radu(alkohol)

Příspěvekod kopretina » 28 dub 2011 10:10

Dobrý den potřebuji radu chytli mě policajti a dali dýchnout na 1 jsem nadýchala v 07:02 - 0,50 na 2 v 07:17 jsem dýchala znovu a měla jsem tam 0,65 a po 3 dechu jsem měla v 07:24 - 0,58 asi kolem 07: 45 jsem šla na krev.Mám strach jestli to na té krvi stoupne nebo klesne?Během 2 a 3 dechové zkoušce jsem měla v puse žvíkačku a kouřila jsem nemohlo to ovlivnit ten přístroj?Jestli chcete mohu Vám to podrobně jak to bylo napsat na email.Děkuji moc

Potřebovala bych co nejdříve odpověd už mi přišel dopis a nevím co mám dělat mám se pídit po testech ohledně krve a nebo to tak nechat?Nebo co to znamená?Co mám dělat?

DOPIS : Na žádost řidičky ..... bylo provedeno odborné lékařské vyšetření spojené s odběrem krve,jehož výsledky nemá správní orgán k dnešnímu dni k dispozici.
Policisté ....... v souladu s paragrafem 118 a,odst. 1c) zákona o provozu na pozemních komunikacích zadrželi dne 21.04.2011 řidičský průkaz č. .... a předali jej pod č.j. ..... dne 22.04.2011 Městskému úřadu ...... ,v jehož působnosti k zadržení ŘP došlo.
Po posouzení povahy věci ve smyslu ust.paragrafu 49 zák.č.500/2004 Sb.,správní řád v platném znění(dále jen správní řád),správní orgán usoudil,že není nezbytné,aby se ve věci konalo ústní jednání.Proto se jmenovaná poučuje ve smyslu ustanovení paragraf 36 odst. 3 správního řádu o jeho oprávění(nikoliv však povinosti)vyjádřit se k podkladům pro vydání rozhodnutí,ke způsobu jejich zjištění a o možnosti navrhnout doplnění podkladů pro rozhodnutí.K tomu se jmenované stanovuje přiměřená lhůta pěti pracovních dnů od převzetí této písemnosti.Vyjádření lze ve stanovené lhůtě provést písemně nebo přímo před správním orgánem v budově Městského úřadu .......... .
Pokud se jmenovaná ve stanovené lhůtě nevyjádří,bude bez dalšího vydáno ve věci rozhodnutí.
Dopis jsem obdržela 28.04.2011 nemám už moc času.Zatím děkuji

Dobrý den tak mi dnes přišel dopis a tam bylo ROZHODNUTÍ paní ... se zadržuje řidičský průkaz do doby pravomocného rozhodnutí o přestupku nebo trestného činu,kterého se paní ... dopustila tím,že dne 21.04.2011 řídila motorové vozidlo pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.
Odůvodnění : Dne 21.04.2011 .........atd... .Na žádost řidičky ... bylo provedeno odborné lékařské vyšetření,které prokázalo 0,38%o alkoholu v krvi řidičky.
Mohu se zeptat co mě čeká jaký bude trest a pokuta a poplatky k tomu?Jak to budou řešit jako zbytkový alkohol a nebo jinak?Nevím co tam mám říkat.Mohu poprosit o radu.Nikdy jsem nic neměla tohle se mi stalo poprvé tak nevím.Děkuji moc. :?
kopretina

Re: POMOC - potřebuji radu(alkohol)

Příspěvekod AxelFoley » 10 kvě 2011 07:43

Dobrý den,
za 0,38 promile můžete očekávat trest ve výši 10 až 20 tisíc Kč, zákaz řízení na 6 měsíců až jeden rok + 6 bodů + 1.000 Kč náhrada nákladů správního řízení.
Výše pokuty a délka zákazu řízení bude zcela záviset na posouzení správního orgánu.
Pěkný den přeje moderátor fóra AxelFoley :mini_podpis:

Podpořte prosím tuto poradnu v její další činnosti a rozvoji, děkujeme.
AxelFoley
Moderátor fóra

Příspěvekod kopretina » 10 kvě 2011 09:14

Děkuji a mohu se ještě zeptat jak to budou teda hodnotit jako zbytkový alkohol a co tam mám povídat?Děkuji moc .
kopretina

Příspěvekod AxelFoley » 10 kvě 2011 13:26

Není zač. V tomto případě je asi úplně jedno, co budete vypovídat. Nejlépe pravdu, všeho litovat, sypat si popel na hlavu a doufat, že bude správní orgán shovívavý ...
Pěkný den přeje moderátor fóra AxelFoley :mini_podpis:

Podpořte prosím tuto poradnu v její další činnosti a rozvoji, děkujeme.
AxelFoley
Moderátor fóra

Příspěvekod kopretina » 11 kvě 2011 08:31

Tak jo a děkuji moc za radu pak dám vědět jak to dopadlo.Díky :?
kopretina

Zpět na Alkohol při řízení