nedání přednosti X vysoká rychlost

nedání přednosti X vysoká rychlost

Příspěvekod ajka2011 » 15 zář 2011 14:00

Dobrý den všem,
ráda bych znala názor na nehodu, která se mi stala při odbočování vlevo z vedlejší ulice na hlavní. Výhled vlevo zčásti zakrývala zaparkovaná vozidla. Po hlavní ulici jela zleva auta, z nichž to v levém jízdním pruhu výrazným způsobem překročilo rychlost (na 50 jel cca100km/h i více). Uviděla jsem ho - až když jsem byla v polovině křížené silnice - silně brzdit a následoval náraz do zadní části mého vozu. Dle vyjádření vyš. policisty měl být jeden viník, avšak podle předběžného vyjádření Magistrátu budou obviněny obě strany. Je to spravedlivé??? A jak se zachovají pojišťovny? Při nehodě byla škoda jen na zúčastněných vozidlech a já byla lehce zraněna s následnou pracovní neschopností delší než 7 dní (naražená žebra - dle odborného lékaře doporučená doba léčby nejméně 4 týdny).
Díky za rady. Ajka
ajka2011

Re: nedání přednosti X vysoká rychlost

Příspěvekod barthomer » 17 zář 2011 20:33

No, tato situace je dle Vašeho popisu pofidérní. On porušil předpisy díky své rychlosti. Vy jste porušila předpisy taktéž z určité části. Již v autoškole Vás učili, že si máte najet tak, aby jste přehledně viděla v křižovatce na obě strany. Ano, někdy je to těžké a díky stojícím autům můžete svým autem najet pomalu až skoro na střed vozovky, aby jste vůbec viděla.... Domnívám se tedy, že tato nehoda bude s dvouma viníkama a pojišťovny si škodu budou navzájem dělit poměrnou částí.... I když si přečtete text znovu a znovu, vidíte pouze jednoho viníka, ale domnívám se, že magistrát rozhodl "bohužel" správně... :cist:
Nechci dělat reklamu,ale pouze poradit lidem. Naše společnost řeší veškeré škodné události a nejsme EvCO.
barthomer

Příspěvekod ajka2011 » 18 zář 2011 06:17

Děkuji za odpověď,
sice mě příliš nepotěšila, ale nic s tím asi nenadělám. Jen jsem zvědavá, jakou mírou zavinění naše strany podělí. Navíc: díky tomu, že byl viníkem na místě nehody určena protistrana, dostala jsem od asistenční služby po odtažení vozidla náhradní auto, které jsem - v důsledku zranění - vůbec navyužila. Po týdnu jsem jej vrátila zpět. A teď to zřejmě budu muset zaplatit. Odtah i půjčení. A navíc i pokutu....? :(
ajka2011

Příspěvekod ajka2011 » 21 lis 2011 23:58

O viníkovi rozhodla policie - byla jsem jí určena já, magistrát ale naopak zahájil správní řízení s řidičem, který na hlavní silnici výrazným způsobem překročil rychlost - viz můj další příspěvek NOVÁ JUDIKATURA V PRAXI - a moje dání či nedání přednosti v jízdě nijak neřeší.
Ajka
ajka2011

Příspěvekod ajka2011 » 17 led 2012 00:17

....a stále je vše v kompetenci Magistrátu hl.m. Prahy..... a já čekám, jak věc dopadne. Mohu pro to něco ze své pozice něco udělat..? spim spim
ajka2011

Příspěvekod ajka2011 » 25 dub 2012 21:18

Happyend - označen za viníka nehody a potrestán byl řidič jedoucí po hlavní silnici! Znalec určil jeho rychlost cca 98km/h - na padesátce! Pojišťovna plnila a mně zbyla jen velmi nepříjemná vzpomínka. Ovšem ty bezesné noci mi už nikdo nevrátí. Proto apeluji na všechny: alespoň trochu dodržujte rychlostní omezení, spěch a frajeřina se vám nemusejí vyplatit. papa
ajka2011

Zpět na Dopravní nehody