Zbytkový alkohol

Zbytkový alkohol

Příspěvekod vojta » 10 lis 2011 22:47

Zdravim všechny,
dnes jsem při silniční kontrole nadýchal 0,34 promile zbytkového alkoholu a mám dotaz ohledně výše trestu, přesněji řečeno jde mi spíše o to jestli přihlížejí k přestupkům spáchaných v letech 2006-07, jedná se o překročení rychlosti v obci o 20 km/h, špatné parkování a jestli také přihlídnou k tomu, že jsem byl v roce 2007 viníkem nehody. Nebo už takto staré případy neřeší a budou se jen bavit o tomto přestupku u kterého hrozí odebrání ŘP a pokuta,prostě jestli je šance na minimální hranici trestu. Dále by mě zajímalo jestli se vyplatí jim při správním řízení hrát divadlo o tom, že jsem si byl jistý, že nenadýchám a mluvit o lítostech a sypat si popel na hlavu, nebo jim říct na rovinu, že jsem věděl o alkoholu v dechu, ale do auta jsem musel atd.
Poraďte jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti
Mockrát děkuji za odpověď
vojta

Re: Zbytkový alkohol

Příspěvekod Cowley » 21 lis 2011 14:54

Vojto, bohužel Tě nemine trest, stejně jako mě. Já: 0,27 a nula bodů, opravdu = dostal jsem 10kKč+1000 správní popl. a papíry na 1/2 roku. Půjdeš k přestupkovému řízení, kde si samozřejmě posypeš hlavu popelem, ale zkrátka na vše je "ceník". Samozřejmě se přihlíží ke stavu bodového konta, záleží na "úředníkovi a je tam vždy rozpětí. http://www.policie-cr.cz/bodove-hodnoceni.php Nemá cenu machrovat, spíše se kát, ono to alespoň přispěje k trestu ve výši minimální a jak mám psáno: "k sankci v dolní hranici zákoného rozmezí..." Já v zápisu mám celou výpověď, kde jsem se odvolával i na to, že ač jezdím aktivně na silném sportovním motocyklu, přesto mám od zavedení bodového systému 0 bodů a píšou, že i ktomu přihlíželi. Hodně štěstí, ale takových, jako já nebo ty, tam mají každý den tak odhadem deset. no1
Cowley

Zpět na Alkohol při řízení